Незаконна вирубка лісу в Україні зросла всемеро – Держлісагентство

У минулому році обсяги незаконної вирубки лісу виросли до 118 тисяч кубометрів, в порівнянні з 17,7 тисячі кубометрів роком раніше.

Про це повідомив голова Держлісагентства Андрій Заблоцький в четвер, 5 березня, під час презентації публічного звіту діяльності агентства за 2019 рік, пише УНІАН. За його словами, така діяльність «чорних лісорубів» завдала державі збитків на суму понад 800 мільйонів гривень.

«Обсяги та збитки від незаконних рубок тоді виросли до критичного показника 118 тисяч кубометрів - це майже в сім разів більше – із загальним збитком державі на суму 814 мільйонів гривень», – сказав він.

Як уточнив Заблоцький, найбільше незаконно вирубали лісу в Харківській області. Там в минулому році Держлісагентство виявило збитків майже на 52 мільйони гривень. Далі йде Херсонська область - 16,9 мільйона гривень і Житомирська - 5 мільйонів гривень.

При цьому він додав, що в 2019 році ліс вдалося відновити на площі 42 тисячі гектарів, а нові ліси висадити на 2,2 гектарах.

Нагадаємо, суд продовжив слідство у справі дачі хабара детективу НАБУ директором Гутянського лісового господарства (Харківська область) Віктора Сиси. На сьогоднішній день Сиса вже звільнений з посади голови лісгоспу.

ДБР і слідчі Офісу генпрокурора провели обшуки в Держлісагентстві.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО