Мінфін зобов'яже повернути деякі пільги та субсидії

Майже половина українських пільговиків може отримувати соцвиплати і субсидії незаконно.

Про це йдеться у відповіді Міністерства фінансів на запит «УП». Як повідомляється, Мінфін в 2019 році перевірив 24,5 мільйона одержувачів субсидій і пільг. У 12,9 мільйонів з них знайшли невідповідності, які ставлять під сумнів законність отримання виплат.

Найчастіше у нечесних пільговиків знаходили незадеклароване майно, машини, земельні ділянки. Також українці здійснювали покупки або оплачували послуги на суму понад 50 тисяч гривень.

«За результатами верифікації Мінфіном підготовлено 12,9 мільйона рекомендацій органам, що здійснюють державні виплати, для додаткової перевірки інформації, що містить невідповідності, в тому числі: 6,2 мільйона рекомендацій щодо пільг, 3,9 мільйона - щодо субсидій і 2,8 мільйона - щодо соцдопомоги», - повідомили в міністерстві.

Як підрахували в Мінфіні, в тому випадку, якщо українці дійсно отримували пільги незаконно, в держскарбницю може повернутися 27 мільйонів гривень (13,7 мільйона гривень субсидій, 2,6 мільйона гривень пільг і 11,1 мільйона гривень соцдопомоги).

Нагадаємо, в Мінсоцполітики перерахували фактори, які впливають на розмір субсидії.

В Україні виявили заборгованість по субсидіям в 19 областях.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО