НАБУ повідомило про підозру експосадовцям Служби зовнішньої розвідки

Національне антикорупційне бюро спільно зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою повідомили про підозру колишнім посадовцям Служби зовнішньої розвідки України у зловживанні службовим становищем.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

«25 лютого детективи Національного бюро за процесуального керівництва САП повідомили про підозру трьом особам у вчиненні злочину, в результаті якого інтересам держави завдано 2,2 млн грн збитків. Йдеться про експершого заступника голови СЗР, експосадовця СЗРУ та в.о. директора державного підприємства», – йдеться у повідомленні.

Слідство встановило, що підозрювані у період з серпня по грудень 2014 року, зловживаючи своїм службовим становищем, організували державну закупівлю, в результаті якої СЗРУ уклала з одним із державних підприємств договір і з постачання обладнання, яке те фактично не могло поставити. Всупереч нормативним документам за ще не отримане обладнання СЗРУ внесла повну передплату. Натомість, обладнання за умовами закупівлі не поставили. Отримані кошти керівник ДП легалізував, перерахувавши компаніям із ознаками фіктивності. В результаті таких дій інтересам держави завдано 2,2 млн грн збитків, що встановлено економічною експертизою.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру начальнику Бердянської філії АМПУ. Також детективи повідомили про підозру шістьом особам у заволодінні 54 млн грн.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО