Скалецька поїхала з Нових Санжар (доповнено)

Міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька, яка вчора ввечері заявила, що приєднається до евакуйованих українців, 21 лютого залишила територію Нових Санжар.

Про це в п'ятницю, 21 лютого, повідомив журналістам начальник медцентру Олександр Блінов, передає УНН.

«Пані міністр зараз виїхала. Вчора вона була з нами до 2:00, контактувала з тими працівниками, які працюють в боксі. Сьогодні вона виявила бажання піти до людей і з ними поспілкуватися», – розповів Блінов.

Він повідомив, що міністр планує повернутися на обсервацію, проте коли – «треба в неї запитати».

Для Скалецької облаштують місце в окремій будівлі, проте, крім неї, у Нових Санжарах працюють ще три представники МОЗ.

«Ми їй зробимо будиночок, людині треба працювати», – розповів начальник медустанови.

Він також зазначив, що незважаючи на карантинний режим, міністр може залишити територію санаторію будь-якої миті, поки вона не поспілкувалася з евакуйованими.

«Вона може. І я буду йти додому», – пояснив журналістам Блінов.

Пізніше, близько 15.00, Скалецька написала на своїй сторінці у Facebook, що вже повернулася до санаторію і перебуває в тому приміщенні, в якому житиме протягом двох тижнів.

«Отже, я нарешті перебуваю в приміщенні, в якому проведу найближчі два тижні. Хотіла, щоб мене заселили у звичайній кімнаті,але з урахуванням необхідності працювати та проводити постійні наради скайпом і телефоном мені виділили окреме робоче приміщення», – повідомила Скалецька.

Також міністр розповіла, що всі евакуйовані з Китаю наразі почуваються добре. Симптомів ГРВІ в них не виявлено.

«Наразі всі, хто перебувають тут, почуваються добре. Людей регулярно обстежують, ознак ГРВІ не виявлено. Харчування тричі на день, його забезпечує кейтерингова компанія», – повідомила вона.

Нагадаємо, напередодні ввечері Скалецька заявила, що залишиться на 14 днів у одному приміщенні медичного центру з евакуйованими з Уханя.

Також відзначимо, у Нових Санжарах вчора відбулися протести через намір розмістити евакуйованих українців у місцевому санаторії на час карантину.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО