Суд Криму відхилив апеляцію і залишив Приходька під вартою

Суд окупованого Криму залишив без задоволення апеляцію адвоката на продовження терміну утримання під вартою кримського активіста Олега Приходька.

Про це повідомляє український омбудсмен Людмила Денісова в Telegram у четвер, 20 лютого.

За її словами, суд залишив активіста під вартою до 10 квітня 2020 року.

«Численні листи до уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з вимогою допустити на побачення до Олега Приходька рідних і архієрея ПЦУ, архієпископа Сімферопольського і Кримського Климента - залишаються без будь-якого реагування», - зазначила Денісова.

У зв'язку з чим вона змушена звернутися з вимогою до директора ФСБ Російської Федерації Олександру Бортнікова дозволити побачення Приходьку з сім'єю.

«У разі ігнорування моїх законних вимог і продовження бездіяльності російської влади, невідкладно здійсню моніторинговий візит до місць несвободи, де незаконно утримується громадянин України, адже він знаходиться в повній ізоляції з моменту затримання», - додала вона.

Нагадаємо, Олег Приходько був затриманий 10 жовтня 2019 року в Криму за підозрою в підготовці теракту на анексованому півострові. У його гаражі правоохоронці знайшли вибухівку. У суді він заявив, що її підкинули співробітники Федеральної служби безпеки (ФСБ).

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО