У Росії назвали умови для проведення нового нормандського саміту

Рішення про проведення нового саміту в нормандському форматі буде прийнято при наявності прогресу у виконанні поточних домовленостей.

Про це на полях Мюнхенській конференції з безпеки заявив заступник глави МЗС РФ Олександр Грушко, пише ТАСС.

За його словами, була чітка домовленість, що нова зустріч у нормандському форматі має підбити підсумок того, що було обговорено на попередньому саміті.

«Це стосується розведення сил, припинення вогню, розмінування, обміну полоненими, впровадження формули Штайнмайера в (українське, - ред.) законодавство і деяких інших речей», - сказав Грушко.

Як одну з головних перешкод на шляху реалізації мінських угод Грушко назвав «відсутність всякої готовність Києва до нормального діалогу з Донецьком і Луганськом».

Нагадаємо, 9 грудня 2019 року в Парижі відбувся саміт лідерів країн «нормандської четвірки». Президенти України, Росії, Франції та канцлер Німеччини обговорили питання врегулювання ситуації на Донбасі.

Також в Парижі відбулася перша двостороння зустріч Зеленського і Путіна.

Раніше міністр закордонних справ України Вадим Пристайко розповів, що підготовка до зустрічі в нормандської форматі, про проведення якої в квітні домовилися на саміті в Парижі, ще не почалася.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО