Росія скликала засідання РБ ООН щодо України

Російська сторона ініціювала проведення Ради Безпеки ООН 18 лютого, на якому має намір обговорити виконання Мінських угод.

Про це повідомив у середу ТАСС перший заступник постпреда Росії при ООН Дмитро Полянський.

«У зв'язку з п'ятою річницею Мінських домовленостей Росія запросила 18 лютого провести відкрите засідання Ради Безпеки ООН за участю представника ОБСЄ для аналізу виконання угод», - сказав він.

Раніше в Росії вкотре заявили про неприпустимість перегляду Мінських угод щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Також у МЗС РФ повідомили, що зустріч лідерів країн «нормандської четвірки», яка запланована на квітень, перебуває під загрозою зриву.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що підготовка до зустрічі в Нормандському форматі, про проведення якої в квітні домовилися на саміті в Парижі, зараз не почалася.

9 грудня в Парижі відбувся саміт лідерів країн «нормандської четвірки». Президенти України, Росії, Франції та канцлер Німеччини Володимир Зеленський, Володимир Путін, Еммануель Макрон і Ангела Меркель обговорили питання врегулювання ситуації на Донбасі.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО