Загороднюк попросить правоохоронців перевірити інформацію про закупівлю бронетехніки за завищеними цінами

Міністр оборони Андрій Загороднюк заявив про намір звернутися до правоохоронних органів із проханням перевірити на достовірність інформацію, щодо закупівлі бронетехніки за завищеними цінами, яка була викладена на одному з інтернет-ресурсів.

Про це він написав у Facebook.

Зокрема Загороднюк зазначив, що днями на одному з інтернет-ресурсів вийшла публікація, в якій автор звинуватив його у «лобіюванні» чиїхось інтересів під час забезпечення ЗС України військовою технікою.

«Я завжди з повагою ставлюся до представників засобів масової інформації, Тож, вчора запросив журналіста - автора матеріалу аби проінформувати його щодо закупівель броньованих автомобілів «Козак». Після відповідей на його питання поцікавився фактами, на які він опирався у своїй інформації. Але, на жаль, замість відповіді отримав тільки гучні гасла та купу емоцій. Шкода, що конструктивної розмови у нас так і не відбулося», - написав міністр.

Також у дописі Загороднюк прокоментував систему оборонних закупівель, зазначивши її недосконалість.

«Саме з причини її закритості в минулі роки, українське суспільство стало свідком цілої низки корупційних скандалів, гучних затримань та взаємних звинувачень.Тому ми прийняли рішення зробити держоборонзамовлення більш відкритим та доступним суспільству, тим самим давши можливість громадськості та ЗМІ контролювати ці процеси», - зазначив Загороднюк.

За словами міністра було ухвалено рішення зробити держоборонзамовлення більш відкритим та доступним суспільству, тим самим давши можливість громадськості та ЗМІ контролювати ці процеси.

«Так народився новий революційний законопроєкт про оборонні закупівлі, який невдовзі, маю надію, буде підтриманий нашими парламентарями. І вже з наступного року процедура відбудеться за новими правилами».

Також Загороднюк повідомив, що вирішив звернутися до відповідних правоохоронних органів із проханням перевірити всю інформацію, викладену в авторському матеріалі щодо її достовірності.

«Впевнений, що журналісти, які володіють конкретними фактами, нададуть інформацію правоохоронним органам. З результатами перевірки я ознайомлю всіх охочих і, в першу чергу, журналістів», - йдеться у повідомленні.

Раніще журналіст Сергій Іванов повідомив, що міністр оборони Андрій Загороднюк відмовився відповідати на запитання щодо закупівлі бронетехніки за завищеними цінами.

Раніше стало відомо, що Державне підприємство «Житомирський бронетанковий завод» переплатив 2,4 мільйона гривень на двох закупівлях гідроамортизаторів для військової техніки. Порушення виявила служба безпеки концерну «Укроборонпром», до складу якого входить завод. Досудове розслідування проводить Національна поліція в Житомирській області.

У вересні 2017 року між Житомирським бронетанковим заводом та приватною фірмою ТОВ «Технотранс-СВ» за результатами тендеру було укладено договір про постачання гідроамортизаторів до військової техніки. Ціна за одиницю становила 32,7 тисяч гривень.

Також зазначимо, Загороднюк розповів про три нові точки для розведення військ.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО