Загороднюк відмовився відповідати на питання щодо закупівлі бронетехніки за завищеними цінами

Читать на русском

Журналіст Сергій Іванов поскаржився на те, що міністр оборони Андрій Загороднюк пішов із ефіру, після того як йому було поставлене незручне запитання.

Міністр оборони Андрій Загороднюк відмовився відповідати на запитання журналіста Сергія Іванова щодо закупівлі бронетехніки за завищеними цінами.

Про це Іванов повідомив на своїй сторінці у Facebook у вівторок, 11 лютого.

Журналіст повідомив, що після незручного для себе питання профільний міністр залишив студію.

«Замість того, щоб висловити свою позицію або чітко артикулювати позицію відомства, чому до державного оборонного замовлення включено саме цю техніку, чому вона коштує дорожче, ніж у минулому році, та відповісти на інші питання, як це зазвичай роблять держслужбовці, він влаштував форменну істерику, після чого перервав інтерв'ю і пішов», - написав журналіст.

Також журналіст висловив здивування поведінкою міністра з незнайомим людьми. За його словами, Загороднюк запізнився на ефір та не захотів вимикати свій телефон під час запису програми.

«Я вже не кажу про загальну поведінку, про запізнення майже на годину без вибачень, про його мобільний телефон, який постійно дзвонив, про нашу редакторську групу, яку просто вигнали з приміщення, де відбувався запис, та про інші речі. Все це я бачив. Я бачив різне, але мінстра оборони - істеричку я побачив уперше в житті. Мені важко уявити, як, при такій манері спілкування з незнайомими, не залежними від нього людьми, він поводиться з підлеглими», - написав Іванов.

Також він налоговоис на тому, что в середу, 12 лютого, питання закупівель техніки за завищеними цінами розглядатиметься на засіданні комітету Ради.

«До речі, завтра питання закупівель техніки по завищених цінах розглядатимуться на засіданні профільного комітету ВР, тобто вирішуватиметься питання, чи придбає армія бронемашини, які не проходили порівняльні випробування і які коштують дорожче навіть американських аналогів. Завтра все стане зрозуміло», - повідомив журналіст.

Раніше стало відомо, що Державне підприємство «Житомирський бронетанковий завод» переплатив 2,4 мільйона гривень на двох закупівлях гідроамортизаторів для військової техніки. Порушення виявила служба безпеки концерну «Укроборонпром», до складу якого входить завод. Досудове розслідування проводить Національна поліція в Житомирській області.

У вересні 2017 року між Житомирським бронетанковим заводом та приватною фірмою ТОВ «Технотранс-СВ» за результатами тендеру було укладено договір про постачання гідроамортизаторів до військової техніки. Ціна за одиницю становила 32,7 тисяч гривень.

Також зазначимо, Загороднюк розповів про три нові точки для розведення військ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: