Справу колишнього ексначальника Служби автодоріг передадуть до суду

Суд обмежив до 20 лютого строки для ознайомлення з розслідуванням детективів Національного антикорупційного бюро підозрюваному в одержанні неправомірної вигоди колишньому виконувачу обов'язків начальника Служби автомобільних доріг Миколаївської області Андрію Максименку.

Таке рішення 21 січня ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і Діло».

У рішенні йдеться, що 2 грудня 2019 року прокурором САП визнано достатніми зібрані докази для складення обвинувального акту у справі. На підставі доручення детективами було відкрито матеріали слідства стороні захисту. За словами детектива, матеріали справи налічують 10 томів, але адвокати Максименка і він сам зволікають із ознайомленням. Як вказував детектив, захист ознайомлюється по 40-60 хвилин за один раз, у зв'язку з чим ознайомлення вже триває майже 1,5 місяці.

За цей час Максименко ознайомився з матеріалами кримінального провадження в 7 томах, його перший адвокат – з 5 томами, другий – з 4 томами. Вивчивши клопотання, суддя задовольнив клопотання частково, встановивши строк до 20 лютого.

Як відомо, Максименка затримали після одержання неправомірної вигоди. Пізніше йому повідомили про підозру, а суд взяв під варту з альтернативою застави. Цю суму за ексначальника Служби доріг внесли.

Нагадаємо, НАБУ і САП підозрюють Максименка в тому, що він, виконуючи обов'язки начальника Служби автодоріг, умисно одержав 19 серпня неправомірну вигоду в сумі 300 тисяч гривень і 11 вересня 90 тисяч доларів для себе. Вказані гроші він одержав за вчинення з використанням влади та службового становища дій, пов'язаних із виконанням САД у Миколаївській області договору, укладеного з ПП «Полтавабудцентр». Під час його затримання та особистого догляду в Максименка виявили 90 тисяч доларів, які виявилися предметом неправомірної вигоди.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО