Рейтинг схвалення Трампа досяг рекордних позначок

Відсоток людей, які підтримують президента США Дональда Трампа, склав 49%.

Про це говорять дані дослідження інституту громадської думки Gallup, опубліковані у вівторок, 4 лютого.

49% - рекорд для Трампа з січня 2017 року, коли він вступив на посаду глави Сполучених Штатів. Незгоду з нинішнім президентом США висловили 50% респондентів. 1% опитаних не визначилися. Відзначається, що раніше їх число становило в середньому близько 5%.

Відсоток підтримки Трампа серед прихильників Республіканської партії склав 94%. Це на 6% більше показників січневого опитування і також рекорд для американського лідера за весь час його роботи. В цілому роботу Республіканської партії схвалили 51% американців, що на 8% більше показників вересня минулого року.

У той же час відсоток схвалення Трампа серед прихильників Демократичної партії скоротився з 10 до 7%. Про симпатії до демократів висловилися 45% респондентів, що на 3% менше, ніж у вересні 2019 року.

Крім цього 63% американців підтримали дії Трампа з розвитку економіки США. Це рекордний показник не тільки для Трампа, а й для його попередника на посаді Барака Обами. Більш високий рівень підтримки економічної політики президента США був тільки у Джорджа Буша-молодшого в перші місяці після подій 11 вересня 2001 року.

25 січня рейтинг Дональда Трампа склав 44%. Тоді 56% респондентів підтримали обраний американським лідером економічний курс.

Нагадаємо, захист Трампа виступив із заключним словом в Сенаті у справі про імпічмент.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО