У справі про вбивство Шеремета недостатньо доказів – Рябошапка

Для того, щоб передати справу по обвинуваченню виконавців і організаторів вбивства Павла Шеремета до суду, потрібні додаткові докази.

Про це заявив генпрокурор Руслан Рябошапка в інтерв'ю Інтерфакс-Україна в четвер, 30 січня.

«Мені здається, що на даний момент мають бути зібрані додаткові докази, щоб справа могла бути передана до суду, оскільки зібраного обсягу доказів недостатньо», - сказав Рябошапка.

Генпрокурор звернув увагу на те, що розслідування не зупиняється на етапі, коли людям повідомляють про підозру, додаткові докази мають збиратися й згодом.

«Щоб зібрати додаткові докази, які підтверджують або спростовують провину цих людей - а ми маємо рухатися в обох напрямках - підготовлені письмові вказівки прокурорів слідству і відповідно встановлено терміни розслідування. Будемо стежити за виконанням цих вказівок», - підкреслив Рябошапка.

Генпрокурор уточнив, що процесуальні рішення прокурорів у цій справі залежатимуть від того, яким чином ці вказівки будуть виконані, чи будуть зібрані додаткові докази.

Відповідаючи на питання про те, чи можна вийти на замовників цього злочину, Рябошапка сказав: «Це наше завдання - рухатися далі і встановити людей, які не тільки організовували виконання вбивства, але і тих, кому, власне, це було вигідно, хто все це замовив, - без цього розслідування буде неповноцінним».

Раніше стало відомо, що в справі Шеремета проведуть додаткові розшукові дії.

Також нагадаємо, фігурантці справи Шеремета змінили запобіжний захід.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО