ПАРЄ оприлюднила проєкт рішення про санкції проти Росії

Після повернення до складу Парламентської асамблеї Ради Європи Росія виконала низку рекомендацій, підтвердив моніторинговий комітет організації.

Про це сказано в проєкті резолюції асамблеї.

Проєкт був підготовлений у моніторинговому комітеті нідерландцем Тіні Коксом (моніторинговий комітет призначив його більшістю голосів). Він пропонує уникнути накладення на РФ будь-яких обмежень і стверджує, що Росія показала прогрес у виконанні вимог ПАРЄ.

У документі, який вже пройшов попереднє схвалення у моніторинговому комітеті, відсутні будь-які згадки про численні порушення прав людини з боку РФ як в анексованому Криму, так і на Донбасі.

Нагадаємо, повноваження російської делегації на засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи були оскаржені через базові і процедурні причини.

Як відомо, 27 січня в Страсбурзі розпочалася зимова сесія Парламентської асамблеї Ради Європи, в яку повернулася українська делегація.

Українська делегація повернулася після осінньої паузи. Тоді було ухалено рішення припинити участь у засіданнях ПАРЄ, оскільки Асамблея повернула повноваження російської делегації.

Як повідомлялося, глава делегації Російської Федерації в Парламентській Асамблеї Ради Європи Петро Толстой був обраний віцеспікером ПАРЄ.

Також нардепа Мережка обрали віцепрезидентом ПАРЄ.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО