Катастрофа літака МАУ: яку компенсацію отримають родини загиблих українців

Очільник МЗС України Вадим Пристайко пояснив, яку компенсацію мають отримати громадяни, які втратили своїх близьких при авіатрощі літака МАУ.

Відповідаючи на запитання у ВР під час години запитань до уряду про 200 тисяч гривень допомоги від Кабміну, міністр пояснив, що -це одноразова матеріальна допомога від держави.

«Ці кошти не є компенсацією. Це одноразова допомога громадянам, які втратили своїх близьких. Компенсація надійде від страхових компаній та ми вимагаємо компенсацію і рідним, і за літак від іранської сторони», - сказав Пристайко.

Він підтвердив, що всі 11 громадян, які загинули в аварії, ідентифіковані.

Раніше прем'єр-міністр Олексій Гончарук пояснив, що держава надасть підтримку, зокрема юридичну та фінансову, рідним і близьким загиблих в авіакатастрофі літака МАУ в Ірані. Мова йшла про 200 тисяч гривень допомоги.

Нагадаємо, у ніч проти 8 січня в Тегерані розбився пасажирський літак Boeing-737 авіакомпанії МАУ. Загинули 176 осіб, серед жертв 11 українців. Більшість загиблих - з Ірану і Канади.

11 січня іранська влада визнала, що літак МАУ був збитий військовими. Президент країни Хасан Роухані висловив співчуття сім'ям загиблих і пообіцяв покарати винних.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО