ГТС України знеціниться без російського газу – Коболєв

Керівник «Нафтогазу» Андрій Коболєв заявив, що при відсутності транзиту російського газу вартість газотранспортної системи України не перевищить 34 млрд гривень.

Про це він заявив в середу, 18 грудня.

«Тут немає цифри в $300 млрд, навіть немає цифри в $30 млрд. Тут є цифра в 34 млрд гривень. Ця цифра відображає більш-менш реальну вартість, скільки буде коштувати ГТС, якщо нею не будуть користуватися в транзитному режимі, але будуть користуватися в режимі транспортування газу для споживачів України», - заявив він.

На його погляд, шанси є підписати транзитний контракт до 1 січня 2020 рік, але дуже маленькі.

Коболєв висловив надію на те, що контракт буде підписаний.

«Вже зараз можна говорити, що вірогідність підписання до 1 січня дуже маленька, але сподіваємося на краще», - сказав він.

За його словами, з кожною хвилиною ця ймовірність «наближається до нуля», а спрогнозувати підсумок переговорів дуже складно.

Раніше, глава «Нафтогазу» Андрій Коболєв заявив, що в багатьох містах України виникнуть проблеми з газопостачанням в разі відмови «Газпрому» від підписання нового транзитного контракту й припинення транзиту російського газу з 1 січня 2020 року. Однак Коболєв розраховує на допомогу у вирішенні цих проблем за рахунок винесення цього питання до Стокгольмському арбітражу.

Як змінювалася ціна на газ у регіонах за останні пів року – на нашій інфографіці.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» проаналізувало, як за останній рік змінювалися тарифи на газ.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО