В ОБСЄ зафіксували зменшення кількості порушень «тиші» на Донбасі

Спеціальна моніторингова місія ОБСЕ зафіксувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню на Донбасі на вихідних.

Так, у період із вечора 13 до вечора 14 грудня в Донецькій області СММ констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню, водночас зафіксувавши більше вибухів (приблизно 245), якщо порівнювати з попереднім звітним періодом (близько 230 вибухів). Приблизно дві треті порушень режиму припинення вогню, зокрема більшість вибухів, зафіксовано в нічний час поблизу Світлодарська та Чермалика, сказано у звіті СММ ОБСЕ.

Із вечора 14 до вечора 15 грудня Місія констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню, зафіксувавши також менше вибухів (190), якщо порівнювати з попередньою добою.

У період із вечора 13 до вечора 14 грудня в Луганській області СММ констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, зокрема зафіксувавши 4 вибухи, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом, коли Місія зафіксувала 1 вибух невизначеного походження.

Із вечора 14 до вечора 15 грудня Місія констатувала відсутність вибухів та зафіксувала 2 постріли зі стрілецької зброї в районах на південний схід від Золотого-4.

Нагадаємо, очільник Міністерства закордонних справ України Вадим Пристайко сподівається, що нове перемир'я на Донбасі буде оголошено 20 або 21 грудня.

Як відомо, 16 грудня збройні формування Російської Федерації 5 разів порушили режим припинення вогню.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО