Трамп повідомив про незгоду американців з імпічментом

Президент США Дональд Трамп 24 листопада заявив, що велика частина американців не підтримує ініційований Демократичною партією США процес імпічменту.

«Тепер опитування показали дуже серйозну незгоду з імпічментом, особливо в тих, хто вагається (з думкою. - ред.) Штатах. 75% проти 25%. Спасибі вам!»- написав він у своєму Twitter.

22 листопада представник Білого дому Хоган Гідлі заявив, що Трамп вітає можливий розгляд імпічменту в сенаті. При цьому президент США чекає в якості свідків свого опонента на майбутніх виборах, колишнього віцепрезидента США Джо Байдена і його сина Хантера, автора скарги, що поклала початок цій ситуації, і главу розслідування про імпічмент Адама Шиффа.

Якщо палата представників оголосить президенту імпічмент, сенат повинен провести судовий процес над главою держави. Щоб усунути Трампа з посади, потрібно, щоб дві третини сенаторів визнали його винним у злочині. При цьому республіканці, які контролюють більшість у сенаті, імпічмент не підтримують.

Демократи почали процес імпічменту проти Трампа, підозрюючи його в тому, що він затримав військову допомогу Україні і вимагав в обмін провести розслідування проти Джо і Хантера Байденів. Палата представників ухвалила резолюцію на підтримку імпічменту 31 жовтня.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО