НАБУ розслідує ймовірну брехню в декларації депутата Київської міськради

Національне антикорупційне бюро розслідує кримінальне провадження за фактами можливого недекларування фінансових зобов'язань перед банком депутатом Київської міської ради.

Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду від 11 листопада, повідомляє «Слово і Діло».

За даними журналіста «Слово і Діло», йдеться про Олексія Новікова, депутата від фракції «Єдність».

За версією слідства, Новіков нібито у деклараціях за 2016-2018 роки не зазначив фінансових зобов'язань перед «Родовід банком». Відповідно до відомостей Державного реєстру обтяжень рухомого майна в нього встановлено наявність обтяжень у вигляді арешту невизначеного майна депутата в інтересах «Родовід банку» в розмірі 53,21 млн грн.

Детективи також знайшли заочне рішення Києво-Святошинського районного суду Київської області, яким встановлена наявність заборгованості Новікова за кредитним договором на суму 6,65 млн доларів. Також депутат має прострочену заборгованість за кредитом на 290 тисяч дол.; прострочену заборгованість за відсотками – 32 464 дол.; суму пені за несвоєчасне погашення заборгованості – 6,3 млн дол. і суму 3% річних від простроченої суми - 32 353 дол.

У цій справі НАБУ звернулося до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб щодо наявності заборгованості у депутата. Відповідно до інформації уповноваженої особи ФГВФО на ліквідацію «Родовід банку» Новіков є боржником банку за кредитним договором на суму понад 286 тис. дол. Тому детектив просив суд надати тимчасовий доступ до кредитного договору депутата з «Родовід банком», який зберігається у приміщенні установи. Суд клопотання задовольнив.

Нагадаємо, НАБУ розслідує нове провадження стосовно мера Одеси Геннадія Труханова. Також детективи розслідують передачу земель військового аеродрому в Одесі.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО