Харківський центр крові допустив фінансове порушення – аудитори (доповнено)

Комунальне підприємство «Харківський обласний центр служби крові» відряджав водіїв без дотримання інструкцій, чим завдав шкоди на понад 300 тисяч гривень.

Матеріали ревізії оприлюднила експертна організація StateWatch в межах проєкту «Громадський контроль над бюджетними витратами медичних інститутів», повідомляє «Слово і Діло».

У період з 2014 до 2017 роки відповідно до наказів головного лікаря Харківського центру служби крові Яворського було відряджено до міста Києва двох водіїв підприємства. Згідно з поясненням головного лікаря водії доставляли компоненти та препарати крові для Київської обласної лікарні, Інституту нейрохірургії імені А.П. Ромоданова та Київського пологового будинку №5.

Однак, як стало відомо під час проведення аудиту, Київська обласна лікарня не потребувала постачань препаратів та компонентів крові з Харкова, а тому замовлень та розрахунків за період, що підпадав перевірці, не здійснювалось.

Схожа ситуація і з іншими столичними медичними закладами. Відповідно до бухгалтерських документів компоненти та препарати крові Київському міському пологовому будинку №5 та Інституту нейрохірургії, Харківським центром крові не постачалися, та розрахунки між установами не здійснювались.

Не надали пояснень щодо виду виконаних робіт під час відрядження та кому безпосередньо доставляли компоненти крові і самі водії.

Отже, аудитори дійшли висновку, що головний лікар відряджав водіїв без дотримання інструкцій. Внаслідок цього Харківському центру крові було завдано матеріальної шкоди на загальну суму 307 тис. грн.

У КП «Харківський обласний центр служби крові» повідомили листом «Слово і діло», що після складання Держаудитслужбою акту вони погодилися з низкою зауважень аудиторів. Тому у подальшому обласний центр зкорегував свою діяльність з урахуванням цих зауважень та привів її у відповідність із вимогами законодавства. Також комунальне підприємство у добровільному порядку відшкодували недонараховані або надмірно нараховані кошти у розмірі 46 572,62 грн.

Нагадаємо, лікарні Рівного переплатили за ліки для діабетиків. Раніше Чернівецький центр крові недоотримав майже 3 млн грн доходу.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО