Путін заперечує зустріч із Зеленським до Нормандського формату

Володимир Путін, президент РФ, повідомив, що про зустріч із президентом України Володимиром Зеленським мова не йде до саміту в Нормандському форматі.

Про це Путін заявив на брифінгу на саміті БРІКС у четвер, 14 листопада, пише Інтерфакс.

Він заявив, що Україна має «шукати щастя не за океаном, а домовлятися зі своїми сусідами».

«Ми домовилися зустрітися в Нормандському форматі. Навіщо нам метушиться і бігати на непідготовлені зустрічі. В цьому ніхто не зацікавлений ні я, ні президент Зеленський. Ми ж маємо вийти з якимось результатом. Також ми в контакті, ми розмовляємо по телефону. Але нам потрібно підійти до якихось рішень. Зустріч у Нормандському форматі можлива. Крім Нормандського формату ніякого іншого немає. Росія за збереження такого формату», - зазначив Путін.

Також він додав, що вітає розведення сил на Донбасі.

«Ми вітаємо як дії української влади, так і дії невизнаної влади. Тут же з'являються якісь двозначності. Ми бачимо заяви міністра закордонних справ (Вадима Пристайка - ред.) про те, що Україна збирається відмовитися від мінських угод. Це як? Що ми будемо обговорювати в Нормандському форматі», - заявив президент Росії.

Нагадаємо, що раніше колишній президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв запропонував Зеленському та Путіну місце для зустрічі. Назарбаєв відзначив, що Зеленський вже погодився.

Раніше в Кремлі відреагували на ініціативу Назарбаєва про зустріч Путіна і Зеленського.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО