Аваков виступив на захист «Азова»

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заступився за підрозділ «Азов», який в США хочуть внести до списку терористичних організацій, заявивши, що його особовий склад на найвищому рівні виконує службово-бойові завдання.

Таку думку він висловив під час зустрічі з главою американської місії Христиною Куіін, повідомляє пресслужба відомства МВС.

«Ганебна інформаційна кампанія про нібито поширення нацистської ідеології серед особового складу окремого загону спеціального призначення «Азов» військової частини 3057 східного оперативно-територіального об'єднання НГУ є навмисною спробою дискредитувати підрозділ «Азов» та Національну гвардію України насамперед у свідомості міжнародних партнерів України, спровокувати кризу у відносинах з нашими союзниками, послабити позицію нашої держави у світі», - заявив Аваков

На його думку, «Азов» намагаються зупинити через його бойову ефективність.

Раніше 40 конгресменів передали лист держсекретареві США Майку Помпео з проханням роз'яснити, чому батальйон «Азов» не включений до списку «закордонних терористичних організацій». У листі наголошується, що ООН встановила випадки порушення прав людини і тортур «за відносно коротку історію цього угруповання». Конгресмени підкреслюють з посиланням на ФБР, що, незважаючи на це, батальйон продовжує вербувати американських громадян.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО