У Німеччині виступили проти визнання Голодомору геноцидом

МЗС Німеччини виступило проти того, щоб німецький Бундестаг визнавав Голодомор геноцидом українського народу.

Про це в інтерв'ю Deutsche Welle заявив депутат від правлячого Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Арнольд Фаатц.

Відзначимо, що сьогодні комітет німецького Бундестагу почав розгляд питання про визнання Голодомору геноцидом українського народу. В кінці травня петиція з відповідним закликом до німецького парламенту набрала необхідні 50 тисяч голосів для розгляду.

«МЗС хоче, щоб петицію було відхилено з обґрунтуванням, що поняття геноцид не було визначено до 1951 року. На мою думку, цей аргумент є дуже технократичним. Те ж саме стосується і іншого аргументу - що, крім українців, цей штучно влаштований голод мав і інших жертв, зокрема, в Росії, на Кавказі. Цей аргумент, на мою думку, так само більше схожий на відмовку», - заявив німецький депутат.

Він назвав таку аргументацію небезпечною, оскільки вона може призвести до вимог нацистів не визнавати гітлерівський геноцид, який також відбувся до визначення цього поняття.

Фаатц підкреслив, що в зв'язку з оцінкою МЗС можна очікувати, що петиціонний комітет відхилить петицію.

«Я вважаю це неправильним. Колеги, які вважають також, найімовірніше, подадуть заявку на те, щоб голосувати за цю петицію в Бундестазі окремим пунктом. Але, ймовірно, більшості для прийняття цієї петиції в Бундестазі не знайдеться», - додав він.

Як раніше Зеленський звернувся до Ізраїлю із закликом визнати Голодомор геноцидом українського народу.

Нагадаємо, штат Алабама визнав Голодомор геноцидом українців.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО