В ЄС спростували заяви Лондона про угоду щодо Brexit

Заяви політиків Великої Британії про досягнення значного прогресу у переговорах із Брюсселем щодо умов Brexit є передчасними.

Про це повідомляють представники Євросоюзу, які є учасниками переговорів, передає газета The Guardian.

Джерела газети, які знайомі із ситуацією, зазначили, що сторонам небхідно узгодити ще багато питань для того, аби можна було заявляти про досягнення прогресу.

«Це не так. Насправді всі відчувають деяку тривогу. Те, що відбувається, складно назвати переговорами. У ході останнього раунду в п’ятницю ми торкнулися змістовної частини, що, звичайно, є кроком вперед, проте це повинно було бути зроблено ще дуже давно, і поки ми ще дуже далекі від кінцевого результату», - пише The Guardian.

Пізніше Джонсон заявив, що знайде спосіб провести Brexit 31 жовтня.

Як відомо, вихід з ЄС - головна політична мета консервативної опозиції (націоналістів і євроскептиків) у Великій Британії. Очікувалося, що держава залишить Європейський Союз 29 березня 2019 року о 23:00 за Гринвічем. Однак, через розбіжності як між провідними партіями в парламенті, так і всередині самого уряду Великої Британії, дата виходу була перенесена спеціальної поправкою до закону.

Раніше, на екстреному саміті глав держав-членів ЄС 10 квітня 2019 року в Брюсселі було прийнято рішення щодо «гнучкого» відтермінування дати виходу Британії, яка спочатку була позначена на 31 жовтня 2019 року, за умови прийняття державою участі в чергових виборах до Європарламенту.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО