Чумак розсекретив декларації військових прокурорів

Головний військовий прокурор Віктор Чумак скасував рішення свого попередника Анатолія Матіоса, через яке декларації військових прокурорів вилучили з публічного доступу. Тепер Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) одразу після отримання цього рішення має його виконати та оприлюднити декларації прокурорів..

Про це повідомляє сайт Генпрокуратури у понеделок, 16 вересня.

«Головний військовий прокурор Віктор Чумак скасував постанову про застосування заходів спеціальної безпеки від 31 березня 2017 року, згідно з якою було забезпечено конфіденційність даних низки посадових осіб військової прокуратури. Відтепер інформація про статки військових прокурорів стане відкритою і кожен громадянин матиме змогу ознайомитися з нею на офіційному вебсайті Національного агентства з питань запобігання корупції в Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування», - йдеться у повідомленні.

Свого часу, ще 31 березня 2017 року, Матіос ухвалив постанову про застосування заходів спеціальної безпеки у вигляді забезпечення конфіденційності даних низки посадових осіб військової прокуратури. Тоді з Реєстру НАЗК зникло 72 декларації військових прокурорів.

Рішення приховати декларації військових прокурорів Матіос та ГПУ пояснювали загрозою через конфлікт з Росією.

Раніше Центр протидії корупції безуспішно вимагав скасування цього документу в суді через його незаконність.

Нагадаємо, 2 вересня генпрокурор Рябошапка звільнив головного військового прокурора Анатолія Матіоса. Він був направлений у розпорядження Міноборони.

Також Рябошапка заявив, що військову прокуратуру потрібно ліквідувати, а замість неї створити нове відомство.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО