Прокуратура просить арештувати ексміністра Богатирьову

Ексміністра охорони здоров'я часів президента-втікача Віктора Януковича Раїсу Богатирьову, яка вчора повернулася в Україну, залишили під вартою.

Як пише «Слово і Діло», прокуратурою міста Києва до Печерського райсуду столиці внесене клопотання щодо вирішення питання про застосування запобіжного заходу до ексміністра.

«На виконання рішення суду прокуратурою міста Києва до Печерського райсуду столиці внесено клопотання щодо вирішення питання про застосування відносно ексочільниці МОЗ України, затриманої 27.08.2019 в аеропорту Києва, раніше вже обраного запобіжного заходу у вигляді тримання вартою.

Згідно з ухвалою, після затримання підозрюваної не пізніше як за 48 годин слідчий має забезпечити її доставку до суду для розгляду питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою», – йдеться в повідомленні прокуратури міста Києва.

Сьогодні, 28 серпня, відповідне клопотання внесене прокурором до Печерського райсуду м. Києва.

Час засідання визначать під час автоматичного розподілу справ у суді.

Нагадаємо, Богатирьову затримали, коли вона повернулася до України.

Богатирьову підозрюють у заволодінні бюджетними коштами в особливо великих розмірах під час організації та проведення закупівлі лікарських засобів та виробів медичного призначення. Злочин передбачений ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу.

«Слово і Діло» вирішило зібрати всі дані й показати, хто з чиновників часів Януковича досі перебуває під санкціями, кого досі шукає Інтерпол, а хто все ще фігурує в кримінальних провадженнях і за якими статтями.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО