ГПУ викликала на допит екс-міністра охорони здоров'я Богатирьову

Читать на русском
Допит екс-міністра охорони здоров'я України Раїси Богатирьової, яку підозрюють у розкраданні бюджетних коштів, має відбутися 7 грудня.

Генеральна прокуратура України викликала на допит колишнього віце-прем'єр-міністра, екс-міністра охорони здоров'я України Раїсу Богатирьову.

Як сказано у повістці, опублікованій в офіційній урядовій газеті «Урядовий кур'єр» 29 листопада, Богатирьова має з'явитися на допит о 9:30 7 грудня, передає «Слово і Діло».

«Екс-міністр охорони здоров'я викликається для проведення слідчих і процесуальних дій у кримінальному провадженні за частиною 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу», – йдеться в повідомленні.

В українському Бюро Інтерполу прокоментували відмову шукати БогатирьовуІнтерпол пояснив це тим, що структура не втручається в питання політичного, військового, релігійного, расового характеру.

Нагадаємо, що в жовтні 2014 року Богатирьову оголосили в державний розшук за підозрою в розкраданні бюджетних коштів на суму 6,5 млн грн у 2012 році під час закупівлі імунобіологічних препаратів, лікарських засобів і медичного обладнання. З липня 2015 року щодо Богатирьової застосовується процедура заочного засудження.

19 вересня 2016 року адвокат екс-міністра Дмитро Бєляєв повідомив, що Інтерпол припинив розшук Богатирьової. Термін, відведений українським законодавством на проведення слідчих дій у її справі, сплив, додав юрист. У Генпрокуратурі, своєю чергою, запевнили, що це рішення жодним чином не вплине на перебіг розслідування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: