Справа АМПУ: суд призупинив розгляд скарги держпідприємства

Суд зупинив розгляд скарги державного підприємства «Адміністрація морських портів України» на рішення суду, яким зобов'язали АМПУ підписати додаткові угоди з фірмою «Техморгідрострой Миколаїв», а також стягнули з держпідприємства майже 47 млн грн.

Таке рішення 21 серпня ухвалив Північний апеляційний господарський суд, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, 18 квітня 2017 року Господарський суд міста Києва частково задовольнив позов компанії «Техморгідрострой Миколаїв» і зобов'язав АМПУ підписати додаткові угоди з фірмою. Також суд стягнув 46,77 млн грн боргу і майже 200 тис. грн судового збору з держпідприємства на користь «Техморгідрострой Миколаїв».

Не погодившись з таким рішенням, Адміністрація морпортів оскаржила рішення. Проте з липня 2017 року провадження у справі було зупинено на підставі клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Пізніше через відділ забезпечення автоматизованого розподілу, контролю та моніторингу виконання документів Північного апеляційного госпсуду 6 травня 2019 року від відповідача надійшов лист, в якому повідомлено суд про усунення обставин, що зумовили його зупинення. Раніше суд вирішив поновити провадження і призначити розгляд скарги на 12:00 19 червня. Проте 19 червня засідання не відбулися, тому що одна з суддів колегії перебувала на лікарняному. У зв'язку з цим суд відклав засідання до 21 серпня. Вже 21 серпня суд розглянув заяву «Техморгідрострой Миколаїв» про зупинку слідства у зв'язку з переглядом рішень, якими визнали недійсними угоди АМКУ з компанією. Суд заяву задовольнив.

Нагадаємо, Верховний суд остаточно відмовив фірмі «Техморгідрострой Миколаїв» у позові до Антимонопольного комітету. Раніше Верховний суд планував розглянути скаргу компанії на визнання недійсним договору. Також суд зобов'язав НАБУ повернути ноутбук в справі АМПУ.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО