САП оскаржить відмову в обранні запобіжного заходу екс-голові НКРЕКП Вовку

Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржить рішення, яким суд не взяв заочно під варту колишнього голову НКРЕКП Дмитра Вовка, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у причетності до нанесення 18,86 млрд грн збитків від впровадження формули «Роттердам плюс».

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила у вівторок, 10 серпня, прес-служба САП у Facebook.

У повідомленні йдеться, що прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури категорично не погоджуються з рішенням Солом’янського районного суду міста Києва, який не обрав для колишнього голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Зважаючи на те, що підозрюваний перебуває за межами України та не з’являється на виклик слідчих його було оголошено у міжнародний розшук, йдеться у повідомленні.

Також у САП наголосили, що крім того, оскільки наявні й інші ризики перешкоджання слідству - вплив на учасників процесу, можливість знищення доказів у справі, а також можливість перешкоджання провадженню іншим чином, з огляду на обґрунтованість підозри прокурор наполягав на обранні колишньому голові Комісії запобіжного заходу.

Проте суд відмовив у задоволенні клопотання держобвинувача.

Зважаючи на викладене, САП оскаржить вказане рішення Солом’янського райсуду м. Києва в суді апеляційної інстанції.

Як повідомлялося, суд не взяв заочно під варту колишнього голову Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Дмитра Вовка.

Нагадаємо, Вовк повідомив, що поїхав з країни на навчання. Пізніше він додав, що не збирається повертатися до України.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО