Зеленський запропонував відстрочку для «євроблях»

Президент ініціював законопроект, яким пропонується відстрочити до кінця року дату початку застосування штрафних санкцій за несвоєчасне розмитнення автомобілів на єврономерах.

Як пише «Слово і Діло», про це в неділю, 18 серпня, в інтерв'ю Liga.net розповів Владислав Криклій, якого партія Слуга народу делегує на посаду глави транспортного комітету Верховної Ради.

«Мої відчуття, що у багатьох просто немає документів на машини. У січні-лютому спостерігалася аномальна кількість реєстрацій автомобілів на єврономерах», - сказав Криклій.

Він заявив, що тільки в січні 2019-го було зафіксовано понад 200 тисяч реєстрацій транспорту, показники січня 2018-го - 70 тисяч реєстрацій.

«Я так розумію, зараз залишилися незареєстрованими тільки ті, хто не хоче, не може або не має документів. Ось вони і намагаються це відтягувати», - заявив він.

«Коли закінчиться період без штрафів, будемо сідати і на цифрах дивитися кількість реєстрацій. Якщо зараз немає охочих реєструватися, чому вони повинні з'явиться через півроку? Тому, я думаю, що це остання відстрочка», - підсумував Криклій.

Нагадаємо, що раніше «євробляхерам» продовжили пільговий період розмитнення - штрафи повинні почати діяти із 24 серпня.

Також повідомлялося, що Пенсійний фонд отримав вісім мільярдів за розмитнення «євроблях».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО