Парубій двічі не оприлюднив прізвища нардепів-прогульників розгляду Виборчого кодексу

Спікер Верховної ради восьмого скликання Андрій Парубій не виконав обіцянки оприлюднити прізвища депутатів, які пропустять розгляд Виборчого кодексу.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

29 травня Парубій заявив, що оприлюднить прізвища тих, хто не прийде на засідання комітету, де розглядатимуть новий кодекс: «Я звертаюсь особисто й персонально до всіх членів комітету. Я оприлюдню прізвища тих, хто не прийшов на засідання комітету. О 12 годині в конференц-залі, прошу всіх зібратися й виконати свою роботу – ухвалити рішення, яке дозволить ВРУ перейти до розгляду Виборчого кодексу».

Незважаючи на те, що на засіданні комітету були присутні 18 членів з 31, конкретних прізвищ прогульників у випуску газети «Голос України» за 30 травня не виявилося (хоча там згадувалася обіцянка Парубія).

А 10 липня спікер пообіцяв опублікувати в «Голосі України» прізвища нардепів, які не прийдуть на пленарне засідання 11 числа, на якому голосуватимуть за законопроект. «Завтра насичений робочий четвер. Фактично заключний день нашої роботи. Цей день визначатиме й те, як люди згадуватимуть восьму каденцію. Якщо я бачитиму проблеми з явкою, я публікуватиму перелік народних депутатів у газеті «Голос України», щоб виборці змогли зробити висновок і дати оцінку кожному, хто не прийде до сесійної зали», – підкреслив Парубій.

Але й цього разу прізвища в газеті не з'явилися, хоча під час фінального голосування за Виборчий кодекс були відсутні більш ніж 100 народних депутатів. Таким чином, обидві обіцянки не виконані.

Нагадаємо, «Слово і Діло» аналізувало, як депутати виконали свої обіцянки щодо зміни виборчого законодавства.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО