Зеленський, ЗМІ та журналісти: який підхід обрали в ОПУ

Олексій Голобуцькийполітолог

У Зеленського намагаються забезпечити певний імунітет від очікуваних дискредитаційних кампаній у ЗМІ.

Таку думу на своїй сторінці в Facebook висловив політтехнолог Олексій Голобуцький, передає «Слово і Діло».

За його словами, політичні телеграм-канали російського походження також включилися до обговорення відносин команди Зеленського та ЗМІ.

«Здається, просто «запозичили» мою ідею щодо усунення ЗМІ з ланцюжка комунікації президента з виборцями та застосування Зеленським досвіду Трампа із соціальними мережами», – зазначив Голобуцький.

«Але, як завжди, руссопропагандисти не змогли вчасно зупинитись, і їх понесло: тепер вони пророкують жорстоку війну між Зеленським і журналістами вже цієї осені», – додав він.

Насправді, ми бачимо геть іншу картину. Ані Зеленський, ані члени його команди не уникають використання ЗМІ у власних інтересах, але старанно просувають особисті сторінки в соцмережах як більш гідне довіри джерело інформації, уточнив експерт.

«Тобто їх цілком влаштовують і надалі влаштовуватимуть матеріали в ЗМІ «як пише телеграм-канал «Команда Зеленського», «як сказав у відео в своєму ФБ Зеленський» тощо», – пояснив він.

Такий підхід дійсно сформує для Зеленського певний імунітет щодо очікуваних дискредитаційних кампаній у ЗМІ, підкреслив політтехнолог.

«Негативні електоральні наслідки будуть значно меншими від очікуваних, а це принциповий момент напередодні місцевої виборчої кампанії», – резюмував Олексій Голобуцький.

Як відомо, глава Офісу президента Андрій Богдан заявив, що команді Володимира Зеленського не потрібні журналісти для спілкування із суспільством, вони роблять це без посередників.

«Слово і Діло» подивилося, що в соціальних мережах думають про слова Богдана.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО