Верховна рада IX скликання: чи буде її робота ефективною

Євген Магдакандидат політичних наук

Кількість професіоналів у Верховній раді IX скликання може бути більшою, ніж про це думають сьогодні. Інша річ, що парламентське скликання оновилося на 80%, тому люди, які прийшли туди працювати, не мають відповідного досвіду законодавчої роботи, що має бути системною й послідовною.

Таку думку в своєму блозі висловив політолог, виконавчий директор Центру суспільних відносин Євген Магда.

«Парламентська більшість, на жаль, не виглядає об’єднаною спільною ідеологією та баченням перспектив розвитку України, а брак політичного досвіду в президента Володимира Зеленського створює додатковий ефект турбулентності державної політики», – зазначив Магда.

З огляду на це, склвдно прогнозувати високу ефективність роботи Верховної ради IX скликання, додав він.

На його думку, отримання депутатського мандата може спричинити вау-ефект для багатьох народних обранців, не лише для «Слуги народу». Проте Україна не мала досвіду ефективного управління настільки великою парламентською фракцією, й розраховувати, що вона буде створена швидко та без проблем, щонайменше наївно.

«До того ж на новий склад парламенту тиснутимуть численні проблеми: необхідність ухвалення бюджету-2020, визначення позицій щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, перспективи розбудови газових відносин із Росією», – пояснив експерт.

«Впевнений, що Кремль не дасть Україні жодної перерви. Навпаки, намагатиметься скористатися періодом об’єктивної слабкості та поганої підготовленості української влади у власних інтересах», – резюмував Євген Магда.

Кого з нардепів українці більше не побачать у парламенті – за посиланням. Також читайте, від якої політичної сили проходить більше жінок до Ради нового скликання.

Раніше ми писали, яку освіту здобули нардепи VIII скликання. Детальніше – за посиланням.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО