Поліція порушила понад 500 справ з початку виборчої кампанії

Серйозних порушень на дострокових виборах до Верховної Ради не було. А всього з початку передвиборної кампанії було відкрито 516 кримінальних справ.

Як пише «Слово і Діло», про це сказав директор Департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко, повідомляє пресслужба відомтсва на своїй сторінці у Facebook у четвер, 25 липня.

«Серйозних порушень на виборах не було тому, що ми вчасно робили превентивні заходи, зокрема посилення групами спецназу і швидке перекидання їх з допомогою системи авіабезпеки МВС», - зазначив Шевченко.

Він нагадав, що правоохоронці відправили групи спецназівців на вертольотах на виборчі округи №50 і №64 як превентивні заходи для недопущення правопорушень.

Шевченко додав, незважаючи на те, що в цих округах і ще у двох «потенційні проблеми щодо перерахунку голосів або є певне зволікання у встановленні результатів", цими діями поліція показала тим, у кого «можливо, були якісь наміри» влаштувати безлади і правопорушення, що «цього не варто робити».

«У нас вистачить сил і засобів, а головне - рішучості і політичної волі - стримати всі можливі правопорушення і довести до логічного завершення ті кримінальні провадження, які вже розпочато», - зазначив Шевченко.

Шевченко зазначив, що в цілому система МВС впоралася з проведенням виборів.

«У нас фактично не було якихось надзвичайних, серйозних або критичних інцидентів чи постраждалих істотно після якихось насильницьких дій. І, власне, насильницьких дій фактично майже не було. Порушення були, але це некритично. Не було насильства, не було зіткнень, не було крові, не було зіткнень - це головне», - підкреслив він.

Раніше стало відомо, що в Луганській області поліція посилила заходи безпеки біля окружних виборчих комісій в Сєвєродонецьку (№106) і Щасті (№105) у зв'язку з можливими порушеннями громадського порядку.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО