Вибори пройшли без серйозних порушень - МВС

Читать на русском
За день поліцейські зареєстрували 2105 заяв і повідомлень, пов'язаних із проведенням позачергових виборів.

Правоохоронці не зафіксували системних порушень під час виборчого процесу на дострокових виборах до Верховної Ради.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба МВС увечері 21 липня.

Розподіл мандатів у ВР згідно з даними Національного екзит-полу від президентаЙмовірний розподіл мандатів згідно з даними Національного екзит-полла в Раді показали у президента.

«Найголовніше - у нас немає жодного постраждалого громадянина. Виборчий оперативний штаб постійно відстежував ситуацію, яка відбувалася у країні. Життя під час виборів не закінчується. Ті правоохоронці, які були залучені до проведення виборів, на 100% виконали свою роботу і впоралися з поставленими завданнями», - сказав заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий

Глава Національної поліції Сергій Князєв заявив, що за день поліцейські зареєстрували 2105 заяв і повідомлень, пов'язаних із проведенням позачергових виборів. Правоохоронці внесли 71 повідомлення до Єдиного реєстру.

Спікер Національної поліції Ярослав Тракало у свою чергу зазначає, що найбільш типовими порушеннями стали незаконна агітація, перешкоджання здійсненню виборчого права, підкуп виборців, створення конфліктних ситуацій, підписи членами комісій протоколів результатів голосування ще до завершення волевиявлення і "мінування" дільниць.

«В активі цього виборчого дня: громадяни виносили, рвали, намагалися в буквальному сенсі слова з'їсти бюлетені, демонстрували в знак протесту геніталії, вдавалися до зриву процесу голосування, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння. Не обійшлося без тітушок, організованих груп людей із посвідченнями журналістів незареєстрованих ЗМІ, спроб вкидання бюлетенів і т.д.», - пише він у Facebook.

Відзначимо, згідно з даними екзит-полу станом на 18:00 Слуга народу набирає 43,9%. Всього до парламенту проходять п'ять партій, крім президентської це: Опозиційна платформа - За життя, Європейська солідарність, Батьківщина і Голос.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: