«Справа Дубневича»: залізничнику змінили запобіжний захід

Суд відпустив під особисте зобов'язання колишнього начальника відділу верхньої будови колії філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» Андрію Степаненку, якого Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у заволодінні 93,27 мільйона гривень УЗ, у так званій справі «народного депутата Ярослава Дубневича».

Таке рішення 12 липня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Марія Зелінська за результатами розгляду клопотання САП, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор САП Віталій Пономаренко просив суд змінити домашній арешт Степаненку на особисте зобов'язання, оскільки закінчився термін домашнього арешту в півроку. Він вказав, що наразі досудове розслідування завершено, проте ризики перешкоджання слідству не зменшилися і не зникли.

Вивчивши клопотання, суддя Зелінська його задовольнила частково. Так, вона змінила запобіжний захід і поклала на підозрюваного такі обов'язки: прибувати на вимогу; повідомляти про зміну місця проживання і роботи, а також утримуватися від спілкування зі свідками та іншими підозрюваними.

Нагадаємо, НАБУ в цій справі повідомило про підозру в заволодінні коштами наступним особам: голові правління-генерального директора ПАТ «Дніпропетровський стрілочний завод» Сергію Тараненку, його першому заступнику Валерію Крячку, засновнику-директору ТОВ «Арго» Антону Шевченку, директору ТОВ «Корпорація КРТ» Місьонгу і трьом працівниками філії УЗ Адрею Степаненку, Клепак і Захаревич.

За версією слідства, підозрювані протягом грудня 2015-березня 2017 організували закупівлю УЗ стрілочної продукції за завищеними цінами із залученням підконтрольних підприємств-посередників і таким чином заволоділи коштами філії ЦЗВ УЗ в сумі близько 93,28 млн грн.

Раніше зі Степаненка зняли електронний браслет. Також суд повернув директору Дніпропетровський стрілочного заводу закордонні паспорти.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО