Зеленський привітав Сенцова з днем народження

Президент Володимир Зеленський сподівається, що політв'язень Кремля, український режисер Олег Сенцов скоро зможе повернутися до Криму.

Як пише «Слово і Діло», про це він написав на своїй сторінці в Facebook, вітаючи Сенцова з днем народження.

«Сьогодні ми були у Чонгарі, зовсім близько до вашого дому. Вірю, що ви скоро зможете туди повернутись, і попереду буде багато років вільного життя та нових творчих здобутків», - зазначив президент.

Він додав, що для мільйонів людей в Україні і в усьому світі Сенцов є взірцем незламності та гідності

«Ми не маємо чого вам сьогодні подарувати, крім непохитного зобов’язання битися за свободу для вас і всіх в’язнів», - написав Зеленський.

Нагадаємо, 13 липня, у день народження політв'язня Олега Сенцова, МЗС України повторило вимогу звільнити незаконно затриманого і засудженого Росією українського режисера.

Українського режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка затримали у Криму 10 травня 2014 року за звинуваченням у підготовці терактів. Українці категорично відкинули усі звинувачення.

Кольченка засудили до 10 років позбавлення волі, Сенцова – до 20.

У травні 2018 року Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити всіх політичних в'язнів Кремля. Він відмовлявся від прийому їжі 145 днів і заявив про припинення голодування з 6 жовтня через загрозу примусового годування.

21 грудня 2018 року стало відомо, що Сенцова перевели з медичної частини колонії в місті Лабитнангі в Ямало-Ненецькому автономному окрузі «до загону для подальшого відбування покарання».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО