У ГПУ відреагували на вирок Марківу

Генеральна прокуратура України вважає «страшною помилкою» вирок для колишнього нацгвардійця Віталія Марківа.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на повідомлення заступника генпрокурора Євгена Єніна в Facebook.

За його словами, під час судового процесу італійська сторона проігнорувала пропозиції ГПУ створити спільну слідчу групу та організувати приїзд італійських правоохоронців на місце загибелі італійського фотографа Андреа Рокеллі в Україні.

Також Єнін заявив, що за останні три роки в Україну не надходило ніяких запитів про правову допомогу у справі Рокеллі.

«Я не можу повірити в відсутність правосуддя в Італії. Я не можу повірити версіями про політичну змову окремих італійських політиків і держави-агресора, яке може пояснити повне небажання до співпраці італійських прокурорів з Україною в справі Рокеллі», - зазначив Енин.

Заступник генпрокурора додав, що на невинність Марківа вказують мінімум три факти. По-перше, українець був озброєний тільки автоматом, в той час як Рокеллі загинув від вибуху міни. По-друге, Марків не міг стріляти у бік Рокеллі, оскільки зі своєї позиції взагалі не міг бачити місця його знаходження. По-третє, за словами очевидців, міна була випущена з боку проросійських терористів, проте ці свідчення зникли з кримінального провадження.

Він висловив надію, що апеляційний суд ухвалить рішення на користь Марківа.

Нагадаємо, суд міста Павія в Італії виніс вирок колишньому військовослужбовцю Національної гвардії Віталію Марківу, обвинуваченому в причетності до вбивства італійського фотографа Андреа Роккеллі на Донбасі в 2014 році. Італійський суд засудив українця до 24 років позбавлення волі.

Раніше в МЗС розповіли про терміни апеляції у справі Марківа.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО