В Японії завершив роботу саміт лідерів країн G20

Саміт лідерів країн G20 завершився в японському місті Осака.

Про це повідомляє ТАСС в суботу, 29 червня, пише «Слово і Діло».

«Ми змогли прийти до єдності думок про необхідність просування справедливої, вільної торгівлі без дискримінації», - заявив прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе в заключному слові.

За його словами, глобальна економіка як і раніше зіштовхується із ризиками, оскільки зберігається напруженість в торгівлі. Глави держав G20 також обмінялися думками щодо питань інноваційної діяльності та безпеки в сфері інформаційних технологій.

«Відбулася дискусія про актуальні напрями інноваційної діяльності, останні тенденції в розвитку цифрової економіки та штучного інтелекту, транскордонного переміщення даних, забезпеченні безпеки в сфері інформаційно-комунікаційних технологій», - йдеться в повідомленні.

Також лідери країн «двадцятки» прагнутимуть до повного припинення викидів пластикових відходів у води Світового океану до 2050 року, додав Абе.

«Потрібно з'єднати вимоги захисту екології та економічного зростання в один позитивний цикл. Ми будемо прагнути до 2050 року звести до нуля забруднення Світового океану пластиковими відходами», - сказав він.

Абе також зазначив, що у лідерів G20 під час саміту були великі розбіжності в позиціях із питань клімату.

Нинішній саміт «двадцятки» став вже 14 в історії і першим, який був організований в Японії.

Напередодні в Осаці відбулася зустріч президента США Дональда Трампа і президента Росії Володимира Путіна. Також повідомлялося, що Путін «роз'яснив» Трампу ситуацію з полоненими моряками ВСУ.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО