Зеленський влаштував флешмоб «Моя улюблена стаття»

Президент України Володимир Зеленський закликав громадян знати, дотримуватися та поважати Конституцію України.

Про це йдеться у відеозверненні Зеленського з нагоди Дня Конституції, яке розміщено на сторінці президента у Facebook.

«Дуже хочу, щоб ми любили Конституцію не тільки тому, що це черговий вихідний і можна поїхати за місто на шашлички... Давайте всі собі пообіцяємо знати, нашу Конституцію, а головне - дотримуватися і поважати», - заявив президент.

«Для цього усій країні я пропоную флешмоб - запиши коротке відео та розкажи про одну зі статтей Конституції України. Хештег – «Моя улюблена стаття» (#Мояулюбленастаття - ред.)», - додав він.

«Почну із себе – «Людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю», - зацитував ст.3 Основного закону президент.

«Наші народні депутати, до речі, участі можуть не брати. Ми й так все знаємо їхню улюблену статтю - ст.80 про недоторканність. Жартую. Долучайтеся усі», - додав він.

Додамо, команда Зеленського запропонувала Раді ухвалити пакетом закони про імпічмент та скасування депутатського імунітету.

Слово і Діло писало, чому не можна ухвалювати пакетом закони про імпічмент та скасування недоторканності.

Які рішення команди Зеленського у юристів викликають сумніви - за посиланням.

Також пропонуємо подивитись, як шостий президент працював у свій перший місяць каденції: скільки нових обіцянок дав, скільки обіцянок виконав, а скільки – провалив.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО