Мураєв зареєстрував петицію на сайті АП для звільнення Єфремова

Лідер партії «Опозиційний блок» Євген Мураєв зареєстрував петицію на сайті Адміністрації президента про припинення політичних переслідувань Олександра Єфремова.

Як пише «Слово і Діло», петиція під номером №22/063848-еп з'явилася на сайті АП, повідомляє прес-служба політсили.

У петиції Мураєв просить президента Володимира Зеленського припинити політичні переслідування Єфремова та забезпечити право політика на неупереджений судовий розгляд у розумний термін.

Як наголошується в петиції, Єфремов знаходиться в СІЗО в Старобільську Луганської області з 2016 року. При цьому, «слідство щодо політика не зрушилося ні на крок».

«Незважаючи на важкий стан здоров'я Олександра Єфремова і відсутність доказів його провини, які, як неодноразово підкреслювали захисники, так і не були представлені в суді за три роки розгляду справи, - суд не погодився змінити запобіжний захід для політика. За попередньої влади розгляд провадження стосовно Олександра Єфремова штучно затягувався, що зайвий раз свідчить про юридичну нікчемність висунутих йому звинувачень. Його арешт і утримання під вартою були політично мотивованими з боку Петра Порошенка», - йдеться в петиції.

У зв'язку з цим автор петиції звертається до чинного президента України.

У петиції також йдеться, що група народних депутатів готові взяти Олександра Єфремова на поруки.

Нагадаємо, понад 25 тисяч українців підписали звернення з вимогою відставки міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

«Слово і Діло» вирішило розібратися, що дають такі звернення народу до гаранта конституції та якими можуть бути наслідки. Також пропонуємо подивитися топ-5 петицій, що набрали найбільшу кількість голосів народу, та якими були на них відповіді президента.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО