Гриневич прокоментувала указ Зеленського про скасування шкільної форми

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич заявляє, що вчителі, учні та їхні батьки мають право самі вирішувати, в якому одязі учні відвідуватимуть школу.

Про це вона розповіла журналістам на конференції «Нова українська школа: успіхи та виклики першого року впровадження» у вівторок, 25 червня, в Києві, пише «Слово і Діло».

«Фактично цей указ вже давно застарів і ми практично останнім часом ним не користувалися. Адже він прив'язував нас до якихось зразків форми, до якихось тканин, із яких має виготовлятися форма», - сказала Гриневич.

Вона нагадала, що вже декілька років позиція Міносвіти полягає в тому, що громада школи - вчителі, учні та батьки - мають право вирішувати, в якому одязі навчатимуться школярі.

«Важливо, щоб цей одяг був комфортним, гігієнічним, із тканин, які «дихають», щоб діти відчували себе вільно», - додала Гриневич.

Міністр підкреслила, що рішення, яким чином буде визначаться приналежність учня до конкретного навчального закладу, залежатиме від самих шкіл.

«Хтось придумає безрукавку на якій є емблема або знак приналежності до школи, а хтось визначить, що вони носитимуть ту чи іншу форму», - зазначила вона.

Як повідомлялося, 20 червня президент України Володимир Зеленський скасував 167 указів своїх попередників, в тому числі й указ про заборону використання іноземної тканини для пошиття шкільної форми.

Раніше Гриневич дала поради батькам першокласників до 1 вересня.

Також відзначимо, міністра не пустили в одну зі шкіл Львова.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО