Україна відмовилася від участі в роботі ПАРЄ

Українська делегація вирішила призупинити роботу в Парламентській асамблеї Ради Європи на знак протесту проти рішення про повернення Росії.

Як пише «Слово і Діло», це рішення вже ухвалили й оголосять найближчим часом, повідомляє «Європейська правда».

Після оскарження повноважень російської делегації і зупинки автоматичного призначення Слуцького віце-президентом ПАРЄ українська делегація спільно залишила сесійну залу і не братиме участь в подальших дебатах до кінця дня.

У середу, 26 червня, українська делегація тимчасово повернеться до зали для участі в оскарженні повноважень російської делегації. Україна вимагатиме повністю позбавити росіян повноважень, а також права обіймати керівні посади в комітетах.

Однак уже ухвалили рішення про те, що після оскарження повноважень російської делегації, незалежно від рішення, українці не повернуться до сесійної зали ПАРЄ.

Нагадаємо, ПАРЄ підтримала резолюцію про повернення делегації Росії. Документ змінює правила Асамблеї й ускладнює процедуру застосування санкцій, зокрема щодо РФ. За таке рішення проголосували 118 членів ПАРЄ, проти були 62, утрималися 10.

Обговорення резолюції тривало дев'ять годин. В ПАРЄ відхилили понад 200 українських правок до резолюції щодо повернення делегації Росії.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО