НАБУ повідомило про підозру в розтраті екс-директору «Центргазу»

Детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальних керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру у розтраті 8,6 млн грн колишньому директору дочірнього підприємства «Центргаз», що входить до складу ВАТ «Кіровоградгаз» (51% акцій належать державній НАК «Нафтогаз України»).

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НАБУ.

«24 червня колишньому керівнику дочірнього підприємства «Центргаз», що входить до складу ВАТ «Кіровоградгаз», повідомили про підозру у розтраті 8,6 млн грн. Дії екс-посадовця кваліфіковано за частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України», – йдеться у повідомленні.

За версією слідства, напередодні свого звільнення влітку 2017 року екс-директор компанії уклав договір на закупівлю 1,3 млн кубічних метрів газу за 9,035 млн грн в комерційної компанії на обтяжливих для «Центргазу» умовах. За цим договором «Центргаз» мав внести повну передоплату за газ, інакше, продавець звільнявся від поставки, а ДП «Центрогаз» натомість зобов'язувалося сплатити штраф у розмірі 100% вартості газу, який комерційна компанія мала поставити за цим договором.

«Будучи обізнаним із цими умовами, екс-керівник «Центргазу» розпорядився перерахувати постачальнику газу лише частину суми у розмірі 8,6 млн грн. Тим самим здійснив розтрату коштів підприємства, адже газ за таких умов «Центрогаз» не отримало. Слідство вважає, що екс-керівник ДП «Центргаз» діяв свідомо, ймовірно, в змові з іншими особами, коло яких наразі встановлюють детективи Національного бюро», – пояснили в НАБУ.

За даними журналіста «Слова і Діла», йдеться про Костянтина Старовойта та компанію «Нафтогазгруп «Деметра».

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру двом екс-чиновникам філії «Укрзалізниці». Також детективи повідомили про підозру екс-директору Чорнобильського спецкомбінату.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО