Філарет попросив Авакова захистити Київський патріархат від ПЦУ

Патріарх Української православної церкви Київського патріархату Філарет звернувся до міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова з проханням захистити віруючих і майно УПЦ КП від нової Православної церкви України.

Про це йдеться в зверненні, яке опублікував на сторінці в Facebook протоієрея Миколи Лагодича, передає «Слово і Діло».

«Вельмишановний Арсен Борисович! Після проведення Помісного Собору Української Православної Церкви Київського Патріархату, який підтвердив право українського народу на незалежну Церкву із патріаршим управлінням, з боку представників Православної Церкви України були здійснені ряд відверто злочинних дій», - йдеться у зверненні, підписаному Філаретом.

Зокрема, в документі зазначається, що представники ПЦУ «силою, рейдерськи захопили» приміщення Свято-Феодосіївського монастиря, і в той же день «виселили архімандрита Андрія (Маруцака) за те, що він взяв участь у Помісному соборі» УПЦ КП.

Філарет зазначив, що приналежність монастиря підтвердило рішення Священного Синоду ПЦУ.

Також наголошується, що 21 червня представники ПЦУ «захопили приміщення Успенського храму на Пирогощі в Києві, котрий належить УПЦ КП».

«Звертаюся до вас, Арсене Борисовичу, як до міністра внутрішніх справ України з проханням захистити права і свободи віруючих українців православної церкви Київського патріархату, дати правову оцінку протиправним діям представників ПЦУ, гарантувати невтручання у внутрішнє життя УПЦ КП, виключити церковне рейдерство», - йдеться в зверненні.

Раніше Філарет звернувся до Зеленського за допомогою.

Також нагадаємо, Філарет відновив УПЦ КП і відрікся від томосу.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО