ЦВК зареєструвала 9 партій на вибори до Ради

Центральна виборча комісія зареєструвала дев'ять партій на позачергові вибори до Верховної ради.

Як пише «Слово і Діло», про це свідчить інформація, оприлюднена на сайті ЦВК.

Зокрема, Центрвиборчком зареєстрував політпартії:

«Громадянська позиція»; Радикальна партія Олега Ляшка; Всеукраїнське об'єднання «Свобода»; «Всеукраїнське об'єднання «Факел»; «Голос»; «Опозиційна платформа – За життя»; «Сила і Честь»; «Незалежність»; «Українська стратегія Гройсмана».

Згідно з інформацією в таблиці ЦВК, комісія зареєструвала 164 кандидати в народні депутати від партії «Громадянська позиція».

Нагадаємо, комісія під час чергового засідання у вівторок, 18 червня, зареєструвала ще 122 кандидати в народні депутати України на позачергових виборах до Верховної ради. Зокрема, Центрвиборчком зареєстрував 97 кандидатів у депутати, які балотуються в одномандатних виборчих округах у порядку самовисування. Крім того, зареєстрували 25 кандидатів у нардепи в мажоритарних округах, які висуваються від політичних партій. Зокрема, були зареєстровані 6 кандидатів від ВО «Свобода» й 13 кандидатів від політичної партії «Самопоміч».

Так, станом на 18 червня комісія зареєструвала 583 кандидати в нардепи в одномандатних округах, з них 511 самовисуванців, ще 72 – висунуті політичними силами.

Центральна виборча комісія вже зареєструвала 461 кандидата в нардепи на позачергових парламентських виборах. Крім того, 17 червня комісія зареєструвала 100 кандидатів-мажоритарників.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО