США заявили про важливість прозорого аудиту «Укроборонпрому»

Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олександр Данилюк провів зустріч з тимчасово повіреним у справах США в Україні Крістіною Квін.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на сайт РНБО.

Співрозмовники обговорили стан і перспективи реформування сектору безпеки і оборони. На зустрічі також обговорювалися питання розширення двосторонньої співпраці з США.

Данилюк назвав серед пріоритетів у роботі РНБО військову реформу, а також реформування «Укроборонпрому», поставки якісної зброї і техніки для української армії, енергетичну безпеку, кібербезпеку, реформу СБУ і розвідувальних органів.

Також Данилюк заявив, що «РНБО має стати майданчиком, яка здатна оперативно реагувати на всі можливі проблеми».

У свою чергу Квін відзначила прогрес у реалізації оборонної реформи в Україні, підкреслила важливість проведення прозорого міжнародного аудиту «Укроборонпрому», і запевнила у незмінності підтримки США на геополітичній арені.

Нагадаємо, 31 травня Христина Квін прибула в посольство США в Україні на посаду тимчасово повіреного у справах США в травні 2019 року.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив про внесення до парламенту проект закону щодо прозорої роботи «Укроборонопрома», закупівель у цій сфері. За його словами, Кабмін виділяє 32 млн грн для аудиту «Укроборонопрома».

Раніше повідомлялось, що п'ятий президент України Петро Порошенко ще 17 квітня заявив, що аудит «Укроборонпрому» розпочався. За словами Порошенка, аудит «коштує мільйони доларів, які треба сплатити з бюджету».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО