Тимошенко дала пораду Зеленському

Лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко радить президенту Володимиру Зеленському не скасовувати свій указ про розпуск парламенту, навіть якщо Конституційний Суд визнає його неконституційним.

Про це вона заявила в ефірі каналу 112 Україна, передає «Слово і Діло».

«Навіть якщо Конституційний Суд на корупційній основі визнає указ президента про розпуск парламенту неконституційним, тоді має йти наступний крок - президент повинен скасувати цей указ. Так само як якщо КС визнає неконституційними деякі положення закону, парламент повинен скасувати ці положення закону. А до тих пір, поки парламент не скасує або президент не скасує указ про дострокові вибори, всі ці законодавчі нормативні акти залишаються в силі», - стверджує Тимошенко.

Тому, за її словами, «навіть якщо на корупційній основі КС винесе рішення, що указ президента про розпуск Верховної Ради є неконституційним, то президенту як гаранту Конституції, який точно знає, що указ конституційний, можна указ не скасовувати».

У такому випадку, наголосила лідерка «Батьківщини», ЦВК зобов'язана виконати цей указ, незважаючи на рішення КС.

«Навіть якщо суд ухвались незаконне абсолютно рішення, то президенту не треба скасовувати указ про розпуск парламенту, а треба вимагати його виконання», - порадила вона.

Тимошенко розповіла, що головною темою її зустрічі із Зеленським у середу було те, «як не допустити скасування дострокових виборів, руйнування всього виборчого процесу».

«Не можна допустити, щоб КС зруйнував дострокові вибори», - підкреслила вона.

Лідерка «Батьківщини» також сказала, що виступає за об'єднання із партіями «Слуга народу» і «Голос» на деяких мажоритарних округах, де присутні «видатні монстри корупції режиму Порошенка».

«Слід трьом партіям - «Слуга народу», «Батьківщина» і «Голос» - об'єднатися і висунути єдиного кандидата, щоб не дати цим монстрам за рахунок підкупу перемогти на цих округах», - заявила Тимошенко.

Нагадаємо також, Тимошенко вимагає відставки міністра соцполітики.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО