Обшук у судовій адміністрації: компанія просила НАБУ закрити справу

Суд повернув скаргу представника компанії «КИТ» на бездіяльність Національного антикорупційного бюро, яка виразилася у не розгляді в строк клопотання про закриття кримінального провадження за фактами можливого придбання Державною судовою адміністрацією товарів за завищеними цінами.

Таке рішення 7 червня ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Сергій Коробенко, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в рішенні, 7 грудня 2018 року представник компанії «КИТ» подав клопотання про закриття справи ДСА, оскільки детективи провели достатньо слідчих дій. Проте детектив не розглянув документ протягом 3 днів. У зв'язку з цим фірма подала скаргу до суду на бездіяльність детектива, в якій просила розглянути клопотання і закрити справу. Проте суд повернув скаргу компанії «КИТ», оскільки вона подана з пропуском встановленого законом строку для оскарження бездіяльності.

Нагадаємо, 9 квітня НАБУ провело обшук у приміщенні ДСА в Києві. Вказана слідча дія проводилася у межах кримінального провадження за фактами можливого придбання ДСА за завищеними цінами паратно-програмних комплексів записування та відтворення звуку та зображення у компанії «КИТ». Попередня кваліфікація справи – частина 5 статті 191 Кримінального кодексу України (заволодіння майном). Під час обшуків детективи вилучили деяке майно, яке суд не зобов'язав НАБУ повернути ДСА.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО