Суд залишив заарештованими кошти екс-радника голови Полтавської ОДА

Суд залишив заарештованими 178,7 тисяч євро, 5 банківських карток і iMac колишнього радника екс-голови Полтавської обласної державної адміністрації Валерія Головка Олександра Литвинова у межах кримінального провадження про можливі відкати з тендерів.

Таке рішення 20 травня ухвалила колегія суддів Київського апеляційного суду за результатами розгляду скарги адвоката Литвинова, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, 22 лютого детективи НАБУ провели обшук у квартирі екс-радника голови Полтавської ОДА. В ході обшуку було вилучено 178,7 тис. євро, 5 банківських карток і iMac. Пізніше на вказане майно було накладено арешт рішенням суду.

Не погоджуючись з такою ухвалою, адвокат Литвинова подав апеляцію, в якій просив скасувати арешт. В обґрунтування доводів скарги, він вказав, що ухвала слідчого судді в частині задоволення клопотання детектива є такою, що ухвалена в результаті однобічного судового розгляду та істотним порушенням вимог КПК України. Захисник також додав, що детектив не навів доказів того, що вказані гроші мають будь-яке відношення до безготівкових грошових коштів у сумі 176 тис. євро, які свідок у справі перерахував компанії PROFIT MEDIA GROUP LР.

Вивчивши скаргу, судді залишили її без задоволення, оскільки слідчий суддя обґрунтовано ухвалив рішення.

Нагадаємо, НАБУ і САП проводили обшуки в Полтавській облдержадміністрації. Як з'ясували ЗМІ, за даними слідства, Головко, його перший заступник Андрій Пісоцький, радник губернатора Литвинов О. М. та директор департаменту будівництва і ЖКГ Полтавської ОДА Голбан Т. Т. створили злочинну схему з вимагання хабарів від підприємців за забезпечення їхньої перемоги в державних закупівлях, які проводить облдержадміністрація.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО