Суд залишив заарештованою автівку екс-голови Полтавської ОДА

Читать на русском
Апеляційний суд столиці не побачив підстав для зняття з німецького автомобіля, який подарували колишньому очільнику Полтавської області.
Валерій Головко

Суд залишив заарештованою автівку Mercedes-Benz G 63 AMG 2017 року випуску, яку, за даними Національного антикорупційного бюро, подарували колишньому голові Полтавської обласної державної адміністрації Валерію Головку.

Таке рішення 18 березня ухвалила колегія суддів Київського апеляційного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується у документі, номінальний власник автівки, на якого за вказівкою Головка зареєстрували транспортний засіб, подав апеляційну скаргу на рішення про арешт майна. У своїх доводах представник власника майна зазначав, що викладені у оскаржуваній ухвалі обставини не відповідають фактам та спростовуються підтвердженими документально даними, наданими стороною захисту, зокрема договором купівлі продажу та іншими. Як додав адвокат, суддею не було враховано, що автомобіль власника майна було вилучено незаконно, а в матеріалах провадження відсутні будь-які докази, що засіб є предметом неправомірної вигоди.

Проте, як встановили судді, вказаний автомобіль наприкінці 2017 року був придбаний і за вказівкою екс-голови Полтавської ОДА був зареєстрований на номінального власника. Вони підкреслили, що автомобіль під час слідчих дій НАБУ перебував на території житлового будинку, де проживає Головко. До того ж, за словами власника гаража, зазначений автомобіль ймовірно належить саме колишньому чиновнику. Таким чином, колегія відмовила в задоволенні апеляційної скарги.

Нагадаємо, НАБУ і САП проводили обшуки в Полтавській облдержадміністрації. Під час обшуків детективи знайшли у радника Головка майже 180 тисяч євро. Як з'ясували ЗМІ, за даними слідства, Головко, його перший заступник Андрій Пісоцький, радник губернатора Литвинов О. М. та директор департаменту будівництва і ЖКГ Полтавської ОДА Голбан Т. Т. створили злочинну схему з вимагання хабарів від підприємців за забезпечення їхньої перемоги в державних закупівлях, які проводить облдержадміністрація.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: